onsdag 10 juni 2009

Safari på Malta

Sverige kom undan med andan i halsen mot Malta. 4-0 kan ju tyckas stabilt men hade Malta fått 0-1 i första halvlek på de två jättechanserna, där skickligare spelare garanterat gjort mål, vet man aldrig hur det slutat.

Nu fick vi ju med oss tre pinnar men spelet är inte godkänt. Att spela mot ett lag som Malta kan kanske jämföras med en ishockeymatch mellan Sverige och Marocko, eller åtminstone Spanien. Vi borde kunna spela ut dem efter noter vilket vi faktiskt inte gjorde. För lågt bolltempo, för lite djävlar anamma på de flesta och alldeles för dålig teknisk färdighet. Inte en den store Zlatan briljerade trots att han flera gånger fick komma rättvänd mot en försvarare han borde springa åttor kring.

Den enda som var riktigt bra matchen igenom var Behrang Safari som gnuggade på sin kant och svarade för flera fina löpningar och inlägg. Mittbackarna, Kim Källström och Rasmus Elm kan väl också få godkänt, övriga får underkänt.

Som jag skrev i ett tidigare inlägg så är det hög tid för Lagerbäck att matcha in en ny målvakt. Isakssons utkast och spel med fötterna var om möjligt ännu sämre än mot Danmark och kommunikationen med försvaret, ja ni såg säkert Mellbergs arga blickar.
Ska vi kunna vinna resterande matcher och ha en chans på Sydafrika krävs tyvärr bättre än detta.

Relaterat: AB, Exp, Exp, Exp, DN, SvD, SvD.

Andra bloggar om , ,.

Inga kommentarer: