söndag 17 maj 2009

Dr Phil och skolbråket i Tyresö

I veckans kommunfullmäktige i Tyresö fortsatte konfrontationen om skolan. Oppositionen anklagar oss i Alliansen för att skolorna är usla, vi gör inget åt att de är usla och när vi väl gör något så agerar vi på ett uselt sätt.

Man behöver inte vara någon Dr Phil för att konstatera att det föreligger en polarisering inom det här området. Oppositionen gör sitt bästa för att smutskasta vårt arbete och hitta så många negativa vinklar de bara kan. Onekligen luktar det desperation. Man använder alla kanaler och alla tricks man lärt sig på sommarkurserna i Unga Örnar.

De hävdar att ”alla” elever är oroliga och att Tyresö är ”fullt" av oroliga brev från oroliga föräldrar” om ”alla nedskärningar i skolan”. Man använder bloggar, insändare, hemsidor och tidningsartiklar. Det är nästan man kan tro att de som Sickan i Jönssonligan ”har en plan”.

Planen går ut på att skrämma elever och föräldrar i Tyresös skolor att tro att skolorna är misskötta, att eleverna inte lär sig något och att det är endast riddaren i den röda rustningen med de två väpnarna, en mörkröd och en grön, som kan rädda skolan i nästa val.

Under debatten var det någon som efterlyste ”en parlamentarisk grupp” för att lösa de påstådda problemen samtidigt som man anklagar oss för att inte ha tillräckligt med beslutsunderlag för att ge utredningsdirektiv till förvaltningen i dessa frågor.

Parlamentarisk grupp! Inte ens Dr Phil skulle kräva att man ska sova i samma dubbelsäng med någon som under dagen kastat blomkrukor på en. Inte ens Dr Phil!

Sanningen är att det med facit i handen skulle ha fattats andra beslut i några rekryteringsärenden. Vi kunde också ha varit snabbare att ta tag i vissa ekonomiska problem på några skolor. Med facit i handen är det så. Allt är lättare med facit i handen, även för Dr Phil.

Självklart finns det saker att förbättra, resultat på nationella prov att höja ännu mer. Det finns också elever som mår dåligt, inte många men de finns, dem ska vi självklart hjälpa allt vi kan.
Men att påstå att allt är så uselt och värdelöst är ren lögn och jag är helt övertygad om att en stor majoritet av elever och föräldrar är nöjda med skolorna i Tyresö. Det behöver jag inte vara Dr Phil för att inse!

Relaterat: DN, DN, DN, SvD, AB.

Andra bloggar om ,, , .

2 kommentarer:

Margareta T sa...

Den här bloggen gillar jag. Du anar inte hur rätt du har! Skícka bloggen vidare till fler mötesplatser!

Dick Bengtson sa...

Tack Margareta. Du får gärna länka hit om du vill från din blogg.
Angående sakfrågan är jag övertygad att Tyresöborna i allmänhet och föräldrar med barn i skolan i synnerhet inte känner igen sig i skrämselpropagandan, de är smartare än så. Tyvärr finns det förstås en och annan som är missnöjd av olika skäl vilket är beklagligt men dessa får vi försöka hjälpa individuellt.