onsdag 27 maj 2009

Årets match

Visserligen är VM-kvalet viktigare för oss svenskar, men frågan är om inte detta är årets match. CL-finalen mellan Barcelona och Manchester United är i många stycken en drömfinal. De otroligt tekniska spanjorerna med kanske den mest underhållande fotboll jag någonsin sett mot de kanske mer effektiva engelsmännen som med en blandning av kraft och individuell teknik vinner titel efter titel. Mina analys av de troliga lagen kommer här:

MV: Valdes blandar kanonräddningar med rena tavlor medan van der Sar känns säkrare. =+ ManU.
FÖRSVAR: Med Alves och Abidal avstängda och Marques skadad och Rio Ferdinand tillbaka känns svaret givet. =+ManU.
MITTFÄLT: När Xavi och Iniesta drar i gång sin snurr med hjälp av Messi är det inte många som hänger med. Här avgörs troligen matchen. Kan Manchester få stopp på snurren eller inte? =+Barca
ANFALL: Etoó har inte producerat på sistone men med Henry tillbaka mot sina gamla rivaler från Premier League och mannen med fotbollsvärldens lägsta tyngdpunkt sedan Maradonna, Leo Messi, är trion ett livsfarligt vapen Barcelona förfogar över. Ett minus dock för att den superoffensive Alves saknas för att ge Messi understöd och att jag tycker de borde skjuta på distans oftare för att variera sitt anfallsspel.
Man United å andra sidan har den hypereffektive Cristiano Ronaldo som både kan skjuta, dribbla och slå fina passningar understödd av ett gäng hårdjobbande lagkompisar med Rooney och Giggs i spetsen. Det känns också som att Man United är farligare på fasta situationer med Ronaldos frisparkar och mittbackarnas skickliga huvudspel. = OAVGJORT.

Många tror att nyckeln till seger blir matchen i matchen mellan Messi och Ronaldo. Jag tror nyckeln är om Manchester kan stopp Xavi. Kan de det är mycket vunnet, om inte slinker en genial passning igenom förr eller senare.

Mitt tips är 1-1 vid full tid och sedan avgör Xavi i förlängningen. Den som lever får se.

Relaterat: AB, AB, AB, DN, DN, DN, Exp, Exp, SvD, SvD.

Andra bloggar om ,,,.

Inga kommentarer: