söndag 8 mars 2009

Att förlora i tennis mot Israel...

...är som att förlora mot Kenya i ishockey, mot Jamaica i längdåkning, mot Peru i pingis, mot Thailand i bandy, mot Mongoliet i simning, mot Marocko i storslalom eller mot Norge i fotboll.

Det får och kan bara inte hända! Men det gjorde det och jag hade fel och gör härmed en pudel, en kungspudel, samtidigt som jag konstaterar att storhetstiden för svensk tennis definitivt är slut. För 15 år sedan hade vi 30 gubbar som skulle ha piskat dessa israeler med 3-0, inte nu längre.

Relaterat: AB, AB, DN, DN, SvD, SvD.

Andra bloggar om , .

8 kommentarer:

Anders sa...

Kan du nagonting om tennis? Hall dig till den foretags golf

Dick Bengtson sa...

Bra, tack, jag glömde...eller mot Uzbekistan i golf...

Magnus sa...

Vi kan tacka Stoppa Matchen och Palestinagrupperna för att vi inte fick sitta med och stödja våra spelare. Hamasslöddret, Ilmar Reepalu, Per Gahrton och alla övriga palestinsjalar och huliganer borde ställas inför rätta.

De har sänkt svensk tennis.

Anonym sa...

Hurra, Malmö fritidsnämnd.

Matchen stoppades inte. Sympatierna för Israel bara ökade när huliganerna visade sina rätta ansikten och Sverige förlorade.

Det kostade således tennisförbundet stora pengar, Malmö kommun ännu större summor och regionen många kommande idrottsevenemang.

Vi säger grattis till bakåtsträvarna Ilmar Reepalu, Per Gahrton, Mikael Wiehe och alla andra losers.

För svensk tennis och idrottsrörelsen i allmänhet är det bara att beklaga.
Men det skiter väl demonstranterna i. De fick ju ut så mycket av det här...

Anonym sa...

I arabland som Dubai kan israeler spela inför publik utan att ”deras säkerhet” riskeras.
I Malmö, däremot...

Ekholm sa...

Du verkar inte kunna så mycket om tennis. Det var samma sak för några år sedan. Då ropades det att Sverige inte hade nåt att komma med när de stora namnen försvann eller var skadade. Visst blir ett lag sämre när några är skadade, men även inhoppare (Vinciguerra) kan göra stordåd när de får chansen.

Vill påminna om Björkmans match förra året. Det stod 2-2 i matchen mot Israel och Björkman hade förlorat första set med 6-0 (!). Han vände sedan och vann med 3-1.

Vi kommer tillbaka. Tänk Vinci, Söderling och Pim-Pim i form!

doublecorona sa...

Israel är judarnas historiska hem, precis som att Sverige är svenskarnas hem. Fördrev man varenda svensk skulle alla anse det som förståndigt att svenskarna fick tillbaka sitt det. Men någonstans så försvinner den logiken när det handlar om judar. Lördagens match visar faktiskt rent empiriskt hur alliansen mellan nazister-kommunister-islam har cementerats. Samma gamla unkna antisemitism, att förneka ett folk sitt hem. Palestinierna är alla ättlingar till inflyttade araber (efter islam INVASION på 630-talet e.kr.). Det finns redan 22 arabstater, men bara en pytteliten stat som heter Israel, och som ALLA palestinier påstår är deras land, trots att det aldrig funnits en "palestinsk" stat. Däremot har det funnits en judisk stat. Samma girighet man beskyller judarna för (precis som i nazisternas/islamisternas nidbilder) - lika giriga är de arabiska muslimerna. Räcker inte 20+ länder? Varför denna girighet? Och varför denna dubbelmoral? Ska inte IRA då få rätt att låta Nordirland bli del av irland, eller samerna få sitt egna urhem, eller tyskarna som etniskt rensades från östeuropa få komma tillbaka (Kaliningrad bl.a.)? Vänsterns/Nazisternas/Muslimernas logik haltar värre än en gammal ärrad pirat. Världen verkar bara vilja se försvarslösa "Ghetto-juden" som ber för sina liv, då är judar ok. Judar som försvarar SITT hem är tydligen inte bra.

Ekholm sa...

doublecorona: Hur vet vi vad som hände i vårt område på 600-talet? Kanske drev dåtidens "svenskar" bort ett folk som bott här sedan urminnes tider för att på 1100-talet enas och bilda ett nytt land.

"Araberna" i Palestina är inte de samma som i Saudiarabien, t.ex.

Folk flyttar på sig, helt enkelt och antingen vill man hjälpa sin granne eller kriga. Även andra alternativ finns.