torsdag 6 mars 2014

Vakna Jonas Sjöstedt!

Vänsterpartiets partiledare, Jonas Sjöstedt, levererar idag en riktig skattechock inför valet. I en intervju i Dagens Industri avslöjar han att V vill höja skatten med 90 miljarder. Det är höjd bolagsskatt, fördubblade arbetsgivaravgifter för unga och på sikt en förmögenhetsskatt. Kanske inte helt oväntat.

Vad värre är, vänstern vill höja inkomstskatten för hälften av alla som arbetar. Enligt Jonas Sjöstedt ska alla som tjänar från 30 000 i månaden och uppåt få högre inkomstskatt genom att jobbskatteavdraget trappas ned. För de som tjänar 50 000 eller mer tas hela jobbskatteavdraget bort.

Undrar vilken värld Jonas Sjöstedt lever i? Uppenbarligen har inte hans parti ambitionen att bli ett parti för särskilt många medborgare.

Enligt LO så var medellönen i Sverige 2012 för kvinnor 26 700 kronor och 31 500 kronor för männen. Eftersom det hinner gå ytterligare två år innan Jonas Sjöstedt eventuellt når maktens boningar, kan man alltså lugnt räkna med att minst hälften av alla löntagare skulle drabbas av högre inkomstskatt.

Många arbetare, lärare och småföretagare tjänar faktiskt mer än 30 000 per månad redan idag. Många ingenjörer, ekonomer och andra med lång utbildning och höga studieskulder tjänar mer än 50 000 och är i Jonas Sjöstedts värld höginkomsttagare.

Det enda positiva med detta är att vi fått besked. En röst på Vänsterpartiet är en röst för en skattechock för fler än hälften av de som arbetar. Jag som trodde V ville vara ett ”arbetarparti”. Tji fick jag och alla andra. 
Det här beskedet bekräftar bara tesen att det i praktiken bara finns ett arbetarparti som vill att arbete ska löna sig. Nya Moderaterna.

Relaterat: DN, DN, DN, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Dick.

Oaktat vad man tycker om innehållet i V:s politik tycker jag att han klargjorde vad de står för.

Vissa attraheras av sådan politik och du förstår vilka. Du förstår också vilka som ogillar den.

Jag har en egen åsikt och tycker att det är sådääär med deras gränser. Tjänar du 30 i månaden är du inte höginkomsttagare men ligger du på 50 är du en. Allt är relativt.

En undersökning för två-tre år sedan visade att lönen är viktig till 50 000 i månaden. Sedan var andra värden viktigare.

Jag tror inte att han finns med i regeringen efter valet i höst. Det blir med alla sannolikhet en ren S-regering.

Ha det bra
Tugga

Dick Bengtson sa...

#Tugga# Håller med om att han förmodligen inte sitter med i någon regering efter valet.

Oavsett om den är orange eller röd...