söndag 9 mars 2014

Miljöpartister – ett gäng bakåtsträvare

Miljöpartiet vill göra helgdag i Sverige av Internationella kvinnodagen 8 mars. Syftet är att manifestera jämställdhetsarbetet.
Samtidigt skriver en organisation, som av allt att döma står Mp nära, att basinkomst, eller medborgarlön, skulle vara lösningen på alla våra bekymmer.

Jag skulle vilja påstå att det stora bekymret är Miljöpartiet och deras bakåtsträvande hållning i många frågor.
Att införa ytterligare en helgdag skulle innebära en stor ekonomisk förlust för samhället fem år av sju.
Att ge medborgarna en basinkomst, utan krav på motprestation, skulle sannolikt inte medverka till fler arbetade timmar, snarare färre.

Jag tycker dessa utspel visar Mp i ett nötskal. Man kastar ur sig massa förslag, utan att ta något som helst ansvar för helheten.

Jag kan se samma mönster i Tyresö. Där producerar Mp massor med motioner om en det ena, en det andra. 
Några av dem är förvisso vettiga, men de flesta strävar att detaljstyra kommunen och de enda förslag till finansiering som kan dyka upp är allmänt hållna tankar om ”en bantad administration”. I Tyresö vill man exempelvis att vi politiker ska bestämma vad barnen ska äta i skolorna, typ ”en köttfri dag”. Som om inte kökscheferna kunde skapa bra och näringsriktiga matsedlar utifrån sin egen kompetens.

När Maria Wetterstrand och Peter Eriksson var språkrör, kändes det som att Mp var på rätt väg och hade en oftast realistisk syn på tillvaron.
Som man uppträder idag, känns det som att många av deras förslag leder tillbaka till stenåldern. Inte så mycket utveckling, utan snarare avveckling av vårt moderna samhälle.

Om förslaget att göra 8 mars till helgdag åtminstone också hade innehållit att avskaffa 1 maj som helgdag, vore det kanske möjligt att diskutera. Nu blir det bara kontraproduktivt och gynnar knappast någon jämställdhet.

En röst på Miljöpartiet i valet innebär med andra ord en röst för ett samhälle som passar familjen Hedenhös snarare än en modern människa.

Relaterat: SvD, SvD, DN, DN, DN.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Dick.

Deras förslag om helgdag 8 mars innehöll också att man tar bort en annan ordinarie röd dag.

Bra talat för övrigt.

Det underliga är att Mp har tappat fotfästet men inte väljare. Kan någon förklara detta? Dick och jag kan inte.

Mvh
Tugga

Dick Bengtson sa...

#Tugga# Jag uppfattade inte att de ville byta ut någon annan röd dag, men jag kan ha missat det. Knappast 1 maj?

Jag tror möjligen att Mp attraherar en del unga människor pga partinamnet. De har inte genomskådat det orimliga i deras politik ännu. Förhoppningsvis gör de det innan de går och röstar.