onsdag 5 december 2012

Bort med tassarna, EU

EU-kommissionen håller på att diskutera ett förslag till nytt tobaksdirektiv. Det innehåller bland annat förslag som rör vårt svenska snus.

Till exempel står exportförbudet fast och dessutom vill man skärpa reglerna för smaksättning av snuset, med motiveringen att det då lättare kan locka unga människor in i ”snushelvetet”.

Den svenska regeringen har lagt ner en massa tid, som skulle kunna användas till något mer produktivt, på att försöka få EU-kommissionen att ta sitt förnuft till fånga.

Uppenbarligen har det inte fungerat lika bra som cigarettlobbyns arbete mot neutrala cigarettpaket med endast varningstext, likt det som nyligen införts i Australien.

Man kan undra varför EU-kommissionen först belägger vårt snus med exportförbud och dessutom, som lök på laxen, ska lägga sig i ifall vi smaksätter det eller ej? Är man inte med stora stöveltramp inne och kliver på våra inre, för att inte säga innersta, angelägenheter? Trams!

EU ska ägna sig åt att främja fri rörlighet så långt det bara går, inte begränsa den! Uppenbarligen har vi för många EU-byråkrater som har för lite att göra.

Ge er på det ofantliga jordbruksstödet istället, men det törs ni väl inte av rädsla för de franska bönderna!

Läs ett annat inlägg i ämnet här.

Relaterat: DN, DN, DN, SvD, SvD, AB, AB, AB.

Andra bloggar om, , , , , , .

2 kommentarer:

Anonym sa...

Gör snusdosor och cigarettpaket större så att man kan läsa varningstexterna!

Dick Bengtson sa...

#Anonym# Haha, tror nog inte att Socialstyrelsen skulle gilla det!