måndag 26 oktober 2009

Råttorna lämnar skeppet

Bajen förlorar igen, stryk i ”ödesderbyt” och nu är goda råd dyra. Mitt i uppladdningen för matchen kommer beskedet att VD Micke Andersson avgår.

I en intervju säger han ungefär ”det var inte meningen att nyheten skulle ut förrän på måndag”. Vadå ”meningen”? Meningen var att han åtminstone skulle städa upp i det ekonomiska storträsk som klubben uppenbarligen hamnat i.

Nu sägs det liksom i en parantes att han blivit hotad av s k fans men att det inte är huvudorsaken till avhoppet. Tragiskt och oförsvarbart, men det kan inte varit en överraskning så skulle kunna ske.

Jag har aldrig förstått vad styrelsen trodde han skulle kunna uträtta. Vad sa att han skulle lyckas i Bajen efter att ha misslyckats både i Malmö och Norrköping? Det blir lite galghumoristiskt att han lämnar i samband med matchen mot just ”Gnaget”. Fegt, tycker jag!

Åker Hammarby ur, vilket mycket talar för utan anfallare och anfallsspel, är det en gåta. En gåta är hur man totalt misslyckats med att utnyttja ett av landets absolut starkaste varumärken. Visserligen ska den som håller på Bajen lida och sväva i ovisshet, det ligger liksom i sakens natur, men i det här fallet har det gått för långt.

En stilla nåd att be om är att styrelsen inser sina misstag och anställer en ny VD som inte måste vara en gammal spelare utan någon som kan marknadsföring och ekonomi samt en tränare som får sköta laget inom de ramar som han har fått.

Just idag är jag inte så stark, men hoppet är det sista som överger en...

Relaterat: DN, DN, DN, DN, SvD, SvD, SvD, AB, AB, Exp.

Andra bloggar om , ,.

Inga kommentarer: