fredag 30 oktober 2009

Copycat på S-kongress

I kvällens Aktuellt på SVT avslöjades att ett antal texter i motioner och andra kongresshandlingar är kopierade rakt av. Från LO vilket inte förvånar, och från lobbyorganisationer vilket inte heller det förvånar.

Vad som däremot förvånar och dessutom visar att det inte är så mycket med den socialdemokratiska politiken är att de kopierat från Beatrice Ask. Ja, du läste rätt, den moderata justitieministern!

Man skulle kunna tolka det som att socialdemokraterna ser upp till den moderata politiken men jag väljer bara att konstatera att de uppenbarligen saknar egna idéer.

Det här är bara ytterligare ett skäl att inte rösta på den röd-gröna-röran . Alla vet ju att originalet alltid är bättre än kopiorna.

Relaterat: DN, DN, SvD, SvD, AB, AB, Exp, Exp, Exp.

Andra bloggar om , ,.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag antar att det är partistyrelsens vinnande förslag som kopierats från nya moderaterna.
Detta till skillnad från fotfolkets mer traditionellt socialistiska kravmaskin.

Dick Bengtson sa...

Det låter som en rimlig förklaring. Partistyrelsen kanske är mer vidsynt än man kan tro?

Anonym sa...

Förslagen är pressenterade av Beatrice Ask, helt rätt men som de flesta vet så är det hela från diverse utredningar etc som tillsattes redan under Bodströms tid, det är ju därför inte helt konstigt om Bodström tyckt att förslagen varit bra. Faktum är att det till och med är troligt att förslagen legat på Beatrice Asks bord sedan Bodströms tid. Med andra ord Ask har nog kopierat Bodström som sedan kopierat Ask.

Dick Bengtson sa...

#viskot# Påstår du alltså att Bodström är "smygmoderat"?