söndag 23 augusti 2009

Bäst på idéer

DN presenterade igår en undersökning om vilka partier som väljarna uppfattar har bäst idéer inom olika områden. Inte så förvånande dominerar Socialdemokraterna och Moderaterna, de största partierna. De enda områden något annat parti uppfattas ha bäst idéer är skola (FP), miljö (MP) samt landsbygdsutveckling (C).

Det enda område där det skett något skifte ”i toppen” är internationella frågor där M gått om S vilket kanske inte är så förvånande eftersom statsbärande parti syns mer internationellt. Det skulle kunna bero på Ulvskog till EU också men det vill jag låta vara osagt.

Om man jämför mitt parti, Moderaterna, mellan 2006 och 2009 har vi gått framåt inom 16 av de 18 områden som mättes båda åren. De områden där vi ökat mest är:

*Sveriges ekonomi
*Sysselsättningen
*Internationella frågor

Det känns som om allt fler väljare känner att våra idéer faktiskt kan stimulera sysselsättningen utan att göra allt för stora hål i plånboken.
Sysselsättningen kan vi ju inte påverka så mycket lokalt men när det gäller ekonomi är jag övertygad om att Tyresöborna uppskattar vårt sätt att hålla i skattepengarna och lätt genomskådar oppositionens överbudspolitik.

Våra förbättringsområden borde vara företagens villkor samt skolan. När det gäller det förstnämnda kan jag faktiskt hålla med. Vi är inte tillräckligt tydliga med att bejaka företagare och företagandets villkor. Jag återkommer återigen till mitt krav på sänkta arbetsgivaravgifter.

På skolans område känns det som att vi på riksnivå lämnat över frågorna till våra vänner inom FP. Folkpartiet har ju av tradition alltid varit ”lärarnas parti”.
Lokalt i Tyresö är det mer ett givande och tagande inom alliansen. Det känns som att vi är ganska samstämmiga och jag hoppas det kommer att fortsätta även kommande mandatperioder.

Sammanfattningsvis alltså: Fortsätt pågående arbete med lite extra krut inom skolan och sänk arbetsgivaravgifterna före nästa jobbskatteavdrag!

Relaterat: DN, DN, DN, SvD, SvD, AB, Exp.

Andra bloggar om ,, , , , .

2 kommentarer:

Mona sa...

Sänk skatterna för pensionärerna ! De har förtjänat en bekymmersfri âlderdom

I Frankrike betalar man 8 % i skatt pâ 25000 sek/âr och behöver inte tigga om bostadsbidrag hos socialtjänsten utan man klarar sig själv.

Dick Bengtson sa...

I princip håller jag med dig men fram till nu har vi ju prioriterat jobben och de som jobbar.
Sedan får man inte glömma att Frankrike har ett jätteunderskott i sin pensionsskuld. Än så länge har ju ingen politiker vågat ta tag och genomföra en pensionsreform likt den vi gjorde som bl a skapade PPM. Förr eller senare måste de ju såklart, men när?