tisdag 11 augusti 2009

Varför Madeleine – varför?

Jag nåddes av nyheten om din förlovning i bilen och höll på att köra i diket av överraskning. Nu spricker ju allt som jag planerat!

Eftersom jag har två väldigt närstående gossar som skulle passa dig som hand i handsken trodde jag alltid att din villrådighet berodde på att du hade svårt att välja mellan dem. Inget ont om den där Bergström, men i klass med mina gossar är han då rakt inte.

Du skulle gifta dig med en av dem, som svärfar i familjen skulle jag få ett litet gods och en titel, det hade räckt bra med friherre eller baron.

På förmiddagarna skulle jag vandra runt och inspektera ägorna för att sedan i lugn och ro kontemplera i någon av salongerna med ett glas fint portvin. Efter den lilla tuppluren skulle jag först göra upp med chefskocken om kvällens meny och efter det inspektera ägorna igen, denna gång från andra hållet.
Om du och din make hade kommit på besök kanske du hade haft din far med dig. Han verkar trevlig och vi fäder hade kunnat diskutera din och din makes framtid över en rökig singlemalt i biblioteket före middagen.
Din pappa kanske t o m hade kunnat lära mig hur man jagar älg och andra vilda djur. På somrarna kunde jag ha återgäldat hans besök genom att komma ner till franska Rivieran, kanske kunde jag lära honom ett och annat om segling och hur man svingar en golfklubba.

Nu blir det inget av med det, och du vet inte vad du, och jag, missar. Varför Madeleine, varför?

Relaterat: AB, Exp, Exp, Exp, Exp, DN, DN, DN, SvD, SvD.

Andra bloggar om ,.

5 kommentarer:

Mia sa...

hehe, ja, osis för dig!

Dick Bengtson sa...

Ja, jag förstår inte hur hon tänkte...

Niklas sa...

Haha!
Solklar kommentar. Keep it up :)

Nils Dacke sa...

Friherre och Baron är samma sak fast vi säger Friherre i Sverige så det kanske fanns en anledning till att inte dina grabbar blev utvalda ;)

Annars är nog att leva i en gyllene bur inte något att eftersträva.

Dick Bengtson sa...

Kanske skulle satsat på Greve istället?