fredag 24 oktober 2014

Inte så feministiskt, Magdalena

Ett av förslagen i den röd-gröna regeringens budget är att halvera möjligheten för RUT-avdrag för alla utom pensionärer över 65.

Motiven är dunkla, men man kan väl gissa att de är ungefär: ”De rika moderaterna i Danderyd, Nacka och Tyresö kan väl betala sin egen städning”.

Det intressanta i detta förslag är inte att de som nyttjar dessa avdrag till allra största delen är medelinkomsttagare, ofta barnfamiljer som ser just städhjälpen som ett sätt att få ihop sitt livspussel.
Det är inte heller det faktum att förslaget förmodligen får den svarta, nästan dödförklarade, delen av städbranschen att återfödas.

Nej, det intressanta är vilka det är som nu riskerar sina arbeten p g a en ”jobbskapande” budget. Det är i första hand kvinnor, till stor del med invandrarbakgrund, som nu missar möjligheten till egen försörjning och snabbare integration i samhället.
Vill man vara riktigt elak skulle ett sådant här förslag just därför kunna komma från SD. Inte en regering full av påstådda feminister.

Att förslaget är kvinnofientligt förstärks bara av att ROT-avdraget, som till största delen stimulerar mansdominerade branscher, inte förändras alls. Om regeringen vore konsekvent skulle såklart även det avdraget halveras.

Sorgligt. Sverige håller på att krackelera….

Relaterat: DN, DN, DN, DN.

Inga kommentarer: