söndag 22 juni 2014

Nej till stenkrossen – Låt oss göra något bättre

För en tid sedan möttes de boende i Lindalen, Tyresö, av att ett stort skogsområde i deras närmiljö, plötsligt över en natt, skövlats på all vegetation.
”Boven” i dramat är NCC, som arrenderar marken av ägaren Stockholms Stad. Trots den omedelbara närheten till Tyresö, ligger marken i Nacka kommun. Utan minsta förvarning skapar NCC ett kalhygge och väljer sedan att berätta syftet; att starta en stenkross på platsen.

Från Tyresös sida kommer vi göra allt i vår makt för att stoppa stenkrossen. De boende i Lindalen och Hedvigslund på Nackasidan, ska inte behöva stå ut med buller och damm i åratal!

Jag har i stället ett annat förslag. Låt oss tillsammans, Stockholm, Nacka, Tyresö, och gärna Haninge, skapa ett område för idrott på platsen. 

Där kan vi t ex bygga inomhushall för friidrott och fotboll. Att dela på dyra investeringar gynnar både skattebetalarna och våra idrottsutövare. Dessutom ligger området strategisk för många av våra innevånare.
Kanske kan vi dessutom förlägga Tyresös brandstation på samma yta. Det skulle ge både ekonomiska fördelar och kortare utryckningstider.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Kommer inte ägaren att begära att marken återställs till ursprunget när arrendet avslutas?

Fick Nacka och Tyresö komma till tals innan NCC började skövla?

Om inte känns det som om NCC och Stockholm kliar varandra på ryggen - du förstår vad jag är ute efter.

Ha det
Tugga

Dick Bengtson sa...

#Tugga# Det jag vet är att vare sig Tyresö eller Nacka fick information eller förfrågan.

Det kan så vara att Stockholm vill att marken återställs (utan vegetation), men det hindrar inte att många människor i både Tyresö och Nacka kommer att störas rejält i sin vardag om det skulle bli en stenkross.

Nu hoppas jag att NCC aldrig får de tillstånd som behövs, men mitt förslag skulle fungera jättefint. Det skulle inte passa med bostäder på den ytan, med tanke på hur nära motorvägen den ligger.

Anonym sa...

Vad är detta för NIMBY kommentar? Eftersom den sätts upp behövs väl stenkrossen, bara den inte ligger där, så att de som bor just i närheten störs. Måste finnas andra söderförorter där ingen märker nåt?

Dick Bengtson sa...

#Anonym# Vadå NIMBY (not in my backyard)? Självklart finns det ett behov, men att lägga den nära bostadsområden är bara dumheter.

Peter Odelvall sa...

Dick tänk om vi kunde flytta Tyresövallens ishall och alla planer till Hedvigslund, vi skulle få ett mycket större idrottsområde och mer yta till nya Tyresö centrum.

Dick Bengtson sa...

#Peter# Ishallen är något att tänka på, absolut. Däremot är jag tveksam till att flytta alla fotbollsplaner.

Jag skulle vilja bygga en multisporthall för friidrott och andra mindre idrotter tillsammans med Nacka, Haninge och kanske Stockholm i det området. Tror finansieringen blir enklare om man delar på flera.

Fotbollen har så många utövare så där behöver varje kommun ha sina egna i närområdet.