måndag 2 juni 2014

Det ser inte bra ut, Hamrén

Sverige, utan Zlatan, förlorar ännu en fotbollslandskamp. Denna gång mot Belgien. Visserligen skapar vi en och annan halvchans, men på det stora hela var det inget snack, belgarna kontrollerade matchen.

Kapten Ibrahimovic och förbundskapten Hamrén sade sig efter matchen vara i stort sett nöjda med insatsen. Snacka om maskhållning!
Sanningen är att de borde vara väldigt oroliga för kommande EM-kval. Sanningen är att aldrig har ett svenskt fotbollslandslag varit så beroende av en spelare. Sanningen är också den att återväxten inte är särskilt lovande.

Av de spelare som visat upp sig kan jag bara se ett fåtal som är framtidsspelare. Förutom Zlatan, som också börjar komma till åren, så tänker jag på Albin Ekdal, Mikael Lustig och Martin Olsson. Möjligen skulle Jimmy Durmaz och Malmös Molins kunna läggas till den gruppen. Sex spelare gör inte en EM-trupp. Att hoppas på att Guidetti ska komma tillbaka hjälper inte långt.

Det borde vara logiskt att inför ett kommande kval försöka spela in nya spelare i de träningsmatcher som står till buds. Istället nöjer sig Hamrén med gamlingar som Isaksson, Källström och Elmander. Dessutom några mittbackar som aldrig levererat i landslaget och några andra som slutat leverera som Toivonen, Hysén och Sebastian Larsson.

Saken blev såklart inte bättre av överenskommelsen att inte ta ut allsvenska spelare. Planeringsmiss? Samtidigt läser vi att Malmös Albornoz är klar för Chiles landslagstrupp. Jag vet att han känt sig utsatt efter domen i fjol, men har någon försökt övertala honom?

Kanske är det dags att tänka om inom fotbollen? All forskning visar att den tidiga utslagningen och toppningen gör att man tappar talanger som slutar i förtid. Dessutom befolkas många allsvenska lag av mediokra importer istället för egna talanger.

Vi kan ju knappast be Henke Larsson snöra på sig dojorna och frälsa oss igen. Henke kom förresten på sin tid inte med till elitpojklägret i Halmstad. Hur fel det var, vet vi ju alla!

Relaterat: DN, DN, DN, DN, DN, DN, DN, DN, AB, AB.

Andra bloggar om, , , , , .

3 kommentarer:

Anonym sa...

Sex torsk i rad. Det går bra för landslaget. : /

Nu förstår jag hur glad jag är som missade matchen. Borde inte Erik fixa motstånd vi kan rå på lite lättare om han vill byta spelsystem?

Nu verkar vi vara i klass med Albanien, Skottland och Slovakien ungefär. Det är ett snäpp ner på rankinggrupp.

För övrigt blir det nog inget Tyresö FF i Damallsvenskan på många år.

Ha en bra kväll Dick

Dick Bengtson sa...

#Tugga?# Egentligen har nog Sverige spelat över sin förmåga under många år. Såg dokumentären om VM 94 häromdagen.
Att ett litet och kallt land som Sverige ska vara med bland de stora elefanterna i alla mästerskap är nog, tyvärr, inte realistiskt.

VM ska i alla fall bli kul, även om det såklart varit ännu roligare om Sverige varit med.

Anonym sa...

På tal om någonting annat. Du minns kanske att jag har svingat klubban ordentligt mot Kent Persson. Titta här:

http://www.di.se/artiklar/2014/6/7/svidande-intern-kritik-mot-persson/

Ha en fortsatt bra helg Dick