tisdag 19 mars 2013

Om den våta rasistfilten

Nu går drevet mot migrationsminister Tobias Billström för att han i en intervju trasslade in sig, och använde begrepp som blonda och blåögda när han försökte beskriva vem eller vilka som gömmer s k papperslösa flyktingar.

Självklart var det ett ytterst olämpligt uttalande, precis som att i hans position ifrågasätta överenskommelsen som ger barnen i dessa familjer rätt till gymnasieutbildning.

Men vad händer då? Istället för att diskutera vilka omänskliga förhållanden dessa människor tvingas leva under, eller hur de utnyttjas av skrupelfria arbetsgivare så plockar mediakåren och delar av innevånarna på de sociala medierna fram den våta filten som har ett ord broderat: RASISM.

Att lägga ut den ”filten” stoppar effektivt debatten om sakfrågan som Tobias Billström ville få fram. Den stoppar även diskussionen om varför de människor media valt att kalla papperslösa, som egentligen vistas illegalt i landet, inte accepterar de lagar som vi demokratiskt har stiftat.

Jag har skrivit om det, och gör det igen. Vi som representerar de demokratiska krafterna i samhället måste våga ta i och diskutera även de här svåra frågorna.

De enda som tjänar på att den vänsterdominerade journalistkåren tillåts lägga ut den våta rasistfilten är SD. Och det lär knappast hjälpa de papperslösa, men det verkar inte journalisterna förstå.


Relaterat: AB, AB, AB, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD.


Bloggkollegor i samma ämne: AP, MMK, MA.

Inga kommentarer: