Rödebyfallet fortsätter tydligen att uppröra och bland de
populäraste i övrigt hittar jag julsill eller sillrecept.
Därför bjuder jag er, kära bloggläsare, en favorit i repris:
Mitt allra bästa sillrecept. En krämig dröm som passar lika bra på julbordet
som till vickning på nyårsnatten. Håll tillgodo!
Dicks Dragonsill (6 portioner)
½ kg sillfiléer (2-3 burkar inläggningssill)
Lag
5 dl vatten
1 dl ätiikssprit (12 %)
1 tsk salt
Dragonsås
2 dl majonäs
2 dl gräddfil
3 dl creme fraiche
2 msk sötstark senap (typ Västerviks)
2 vitlöksklyftor
4 tsk torkad dragon
1 dl finhackad persilja
1)
Lägg sillfiléerna i lagen. Täck över skålen och
låt stå i kylen ett dygn.
2)
Ta upp sillen och låt den rinna av på
hushållspapper. Skär sillen i smakbitar.
3)
Blanda majonäs, gräddfil, creme fraiche, senap,
pressad vitlök, finsmulad dragon och persiljan. Salta om du vill.
4)
Varva dragonsås och sill i en skål. Översta
lagret ska vara sås.
5)
Låt sillen stå övertäckt i kylen ett dygn.
Servera med nykokt potatis och nymald svartpeppar. Är man
lagd åt det hållet, så är inte en välkyld Östgöta Sädes fel som tillbehör.
Smaklig måltid!
2 kommentarer:
DD=Dicks dragonsill...:)
#Anonym# Ja eller Dagens Dubbel. Två bra saker alltså ;)
Skicka en kommentar