tisdag 1 maj 2012

Löfvens 1majtal – förhandsinformation

Förra årets röra med den socialdemokratiska parentesen som partiledare, gjorde att mitt traditionella avslöjande kring vad talet på 1 maj kommer innehålla bröts.

Nu tar jag upp den igen, vilket betyder att du, kära läsare, inte behöver kolla in några nyhetsprogram för att få veta vad han kommer säga utan kan med gott samvete njuta av vårsolen.

Jag har kommit över Stefan Löfvens manus inför dagens tal i Göteborg och publicerar det med talskrivarnas anteckningar, i kursiv stil, och allt. Håll tillgodo!

Kamrater! När jag växte upp i Ådalen visste man vad ett arbetarparti var. Det var ett parti för arbetare! Nu finns det till och med borgerliga partier som har mage att kalla sig för arbetarparti och det ska vi sätta stopp för. (plats för applåder)

I valet 2014 ska vi visa vilka det är som klarar av att styra Sverige och fortsätta den stolta traditionen från Branting, Per-Albin Hansson, Erlander och Palme! (plats för applåder)

Vi ska förändra det borgarna ställt till med genom att (Här får du improvisera i 10 minuter, Stefan. Inte ens vi talskrivare vet ju vad du vill. Du säger ju ingenting!)

Nu fattar vi varandras händer och sjunger Upp till kamp emot kvalen så att det hörs ända till Sagerska Palatset!

(Stanna kvar på scenen efter sången så att murvlarna får sitt)

Så, nu vet ni det. För övrigt tycker jag det är dags att börja diskutera om inte första maj spelat ut sin roll som helgdag. 
Borde inte tjänstemännen i så fall också ha en egen dag? Eller akademikerna? Nej gör istället 7 juni till helgdag, så kan majoriteten av svenskarna fira sin nationaldag ordentligt och få en sovmorgon dagen efter.

Relaterat: AB, AB, AB, AB, DN, SvD, SvD.

Inga kommentarer: