onsdag 30 maj 2012

Riktig arbetare leder LO

Allas vår Vanja har avgått som ordförande i LO. Som den kvinnodominerade organisation man är blev naturligtvis hennes efterträdare, en man...

Karl-Petter Thorwaldsson heter han och har förstås arbetarbakgrund, med en massa egen erfarenhet från olika arbetsplatser. Skulle inte tro det.

Söker man upp honom på Wikipedia hittar man följande:

Karl-Petter ”Kålle” Thorwaldsson (stavat Torvaldsson i folkbokföringen), född 26 december 1964, är en svensk fackföreningsledare. Han växte upp i Kosta i Kronobergs län som son till en glasblåsare. Han var SSU:s förbundsordförande 1990–1995. Idag är han ombudsman åt IF Metall samt ABF:s ordförande. Thorwaldsson sitter i styrelsen för Förvaltningsstiftelsen för SVT, SR och UR.”

Det verkar som att arbetslivserfarenheten inskränker sig till ”rörelsen”. Förmodligen är ”Kålle” skolad via Unga Örnar och sommarläger på Bommersvik. När han så småningom avgår kan han kanske bli ordförande för PRO för att till slut föras till den sista vilan av Fonus.

Tänk jag trodde att (S) faktiskt hade insett att det finns ett samhälle utanför allt detta? När dessutom fler arbetare röstar på oss Nya Moderater i senaste valet skulle jag, ifall jag var medlem i ett LO-förbund, allvarligt fundera på mitt medlemskap med de signaler detta val skickar.

Från att ha haft Vanja och Mona som ledare har nu ”rörelsen” Stefan och Kålle. Ett tungt kliv för jämställdheten mellan kvinnor och män. Kan det möjligen vara så att det är Stefan Löfven som ryckt i några trådar för att få in en Metallman även som LO-bas?

Första uppdraget till Kålle blev att införa nolltolerans för vinster i välfärden. Det lär ju inte skapa fler jobb, precis. 
Det viktigaste borde vara kvaliteten, oavsett vem som driver verksamheten. Dessutom tror jag de flesta svenskarna lärt sig smaken av valfrihet och de är inte intresserade av att tappa den igen.

Relaterat: AB, AB, DN, SvD, SvD.


Bloggkollegor i samma ämne: Hökmark, Böhlmark.

Inga kommentarer: