tisdag 15 februari 2011

Rätt beslut, Foppa.

Peter Forsberg har, äntligen, beslutat sig för att lägga hockeyrören på hyllan och avsluta sin karriär.
De senaste åren har rubrikerna handlat mer om hans fot och ständiga kamp för en comeback. När väl foten verkar hålla insåg han uppenbarligen att det hänt en del de år han varit borta och har i mitt tycke nu fattat det rätta beslutet.

Det kan inte vara lätt för en som tillhört de allra bästa och som ensam kunnat dominera en match att känna hur tiden runnit ifrån en. Att intuitivt veta i skallen vad man borde göra i nästa moment, men att tvingas konstatera att kroppen inte riktigt hänger med.

Rätt beslut, Foppa! Vi vill komma ihåg dig som den stora spelaren du var, inte som en patetisk föredetting som inte har vett att lägga av.

Är han då den bäste genom tiderna? Förmodligen om man ser till den enskilde spelaren och hans förmåga. Ser man till spelarens betydelse för laget vill jag nog påstå att Mats Sundin var större. Hans ledaregenskaper och utstrålning kunde ju lyfta både Toronto och Tre Kronor till oanade höjder bara med sin närvaro.

Hoppas nu att Foppa klarar av att vara ifrån rampljuset. Personligen tror jag inte han passar som ledare som den individualist han är. Kanske en ny karriär som till exempel golfproffs på seniortouren?
Tjurskalligheten att orka träna har han ju uppenbarligen, och dessutom en egen golfbana. Förutsättningarna att lyckas där kunde ju vara sämre, eller hur?


Relaterat: DN, DN, DN, DN, AB, AB, AB, AB, AB, SvD, SvD, SvD, SvD, Exp, Exp.

Andra bloggar om, , , .

Inga kommentarer: