tisdag 1 februari 2011

Pedofilskolor

Enligt TV4 har en dömd pedofil fått tillstånd att starta och driva tre gymnasieskolor i Stockholm. Under en fängelsevistelse lämnade han över ansvaret på en ”vikarie”, en koppleridömd kvinna.

Alla som arbetar eller vill arbeta i skolan eller förskolan måste enligt gällande lagstiftning lämna ett utdrag ur belastningsregistret innan någon form av anställning kan komma ifråga. Lagstiftaren har uppenbarligen inte tänkt på att någon med dessa böjelser ens skulle komma på tanken att själv starta en egen skola. Visserligen inte för små barn, men ändå.

Nu kommer såklart privatiseringsmotståndarna att använda detta som argument mot privata skolor i allmänhet istället för att föra en saklig debatt hur vi kan utveckla den svenska skolan oavsett driftsform.

Jag hoppas att det inte blir så. Misstaget gjordes av dåvarande regering, (S) om jag inte misstar mig, men jag klandrar inte dem.

Luckan måste ju naturligtvis täppas till fortast möjligt och utbildningsministern har ju också uttalat sig i den riktningen vilket är bra. 
Alla ska förvisso få en ny chans efter avtjänat straff, men i vissa fall måste den chansen begränsas. Det här är ett typexempel på detta.


Relaterat: SvD, DN, AB, Exp.

Andra bloggar om, , , .

Inga kommentarer: