söndag 2 januari 2011

En ny Jonny Holm?

Under hela Stefan Holms strålande karriär som höjdhoppare hade han sin far, Jonny Holm, som tränare och följeslagare. Vem minns inte alla gånger pappa Jonny höjde sin videokamera i höjdhoppskurvan för att dokumentera sonens nästa hopp?
Jonnys coolaste prestation inträffade dock på hans arbetsplats. Jonny satt och åt ur sin matlåda omringad av journalister i väntan på beskedet vem som skulle få Bragdguldet 2004. När radion i bakgrunden förkunnade att sonen Stefan fått utmärkelsen, stelnade Jonny till för bara ett ögonblick, för att sedan till synes lugnt ta en tugga till av falukorven. Stort!

I kvällens Sportspegel på SVT kanske vi fick se Jonnys arvtagare. Reportaget handlade om jättelöftet i stav, Angelica Bengtsson, och hennes träning. Hennes pappa Glenn (trots att de bor i Småland...) sköter träningen utifrån eget huvud med bland annat herrgymnastik som ett inslag. Att Angelica kommer gå mycket långt om hon slipper skador är nog ställt utom tvivel, men om pappa Glenn kommer att axla Jonny Holms mantel återstår att se.

Sportspegeln förresten, jag kanske är konservativ, men den nya sändningstiden, klockan 19, är för tidig. 
Småbarnsföräldrar har inte fått i säng sina små, middagen är knappt avdukad och framförallt, de sena resultaten hinner inte in. Hur ska de exempelvis få med matcher som startar 18.00? Att sedan veva om det mesta i SVT24 uppblandat med lite nyheter i ytterligare en sändning tror i alla fall inte jag på. Det är ju knappt att man hittar den kanalen.
Nej, gör programmet till en hel timma med start klockan 21 istället så blir det den höjdpunkt på veckan som det borde vara. Nya studion var i alla fall snygg.

Och nej, jag är inte släkt med Angelica! Hon stavar ju sitt efternamn med två s, och redan ett är egentligen ett för mycket, om ni förstår vad jag menar...

Relaterat: DN, DN, DN, SvD, SvD, Exp, Exp.


Inga kommentarer: