måndag 17 januari 2011

Dit går priserna på Idrottsgalan

Ikväll ska de bästa idrottsprestationerna för 2010 belönas. Grädden på moset är Jerringpriset där folket får avgöra i en omröstning.

Eftersom 2010 var ett OS-år så blir förmodligen de prestationer som gjordes i längdspåren dominerande för var priserna kommer att gå.

Här kommer mina tips i några kategorier:

Kvinnliga idrottare: Charlotte Kalla. Hon är folkkär, hon tog OS-guld i den gamla nationalsporten längdåkning. Behöver jag säga mer?

Manliga idrottare: Björn Ferry. Här är konkurrensen stenhård med Marcus  Hellner, men jag tror ändå att supermediala Ferry får priset trots ett guld mindre. Egentligen är ju Zlatan vår mest lysande stjärna i en internationell storsport, men är ju inte ens nominerad här.

Lag: Stafettlaget i herrarnas längd. Klockrent! Lagkänslan bara bubblade genom TV-rutan. Spännande var det till max och jag unnar särskilt slitvargen Anders Södergren ett pris.

Nykomling: Angelica Bengtsson. Har bloggat om henne nyligen. Är ett superlöfte och kommande OS-guldmedaljör.

Prestation: Anja Persson. Ett bra sätt att avtacka Anja för fina prestationer genom åren.

Jerringpriset: Charlotte Kalla. Go och glad. Jerringpriset har ju även blivit en popularitetsomröstning och här utfärdas en stor ”Magdalena Forsberg-varning”.

För övrigt kommer Tyresös första gala inom detta område att hållas 25 mars. Vi utvecklar konceptet till att även omfatta kulturprestationer. Mer om detta senare.


Relaterat: SvD, SvD, AB, AB, DN, DN, DN, Exp, Exp.

Inga kommentarer: