söndag 14 november 2010

Sosse-Robinson 2011

Under senaste veckan har rubrikerna varit många och feta kring det senaste av ”Rosornas Krig” som utbrutit inom Socialdemokraterna.
Egentligen var det ju bara en tidsfråga efter det dåliga valresultatet och det, för den utomstående betraktaren, obefintliga ledarskapet.

Krismötena avlöser varandra och ropen skalla: ”Avgå alla”.

Alla organisationer, oavsett om det är en kommun, ett företag eller ett politiskt parti, behöver en tydlig ledning med förtroende i organisationen för att reda ut sina problem och kunna gå vidare.

Socialdemokraternas stora problem, förutom bristen på framtidsvisioner, är bristen tydliga arvtagare till eran Persson/Sahlin. Jag tror inte heller att partiet kommer kunna ta tag i framtidsfrågorna innan man rett ut ledarskapet.

Att vara ledare för Socialdemokraterna är förmodligen ett av de svårare uppdragen man kan tänka sig. Den s k ”rörelsen” dräller av olika falanger med hur många intressevinklingar som helst. 
Förutom LO, TCO och SSU finns där sossar som är för eller emot det mesta du kan tänka dig och som dessutom tillhör höger- vänster- eller mittfalangerna av partiet.

Varför inte utse ny ledning på ett modernt och medialt sätt? Ordna Sosse-Robinson 2011! 

Skicka iväg ett gäng tronpretendenter till någon avlägsen kursgård (det finns en hel del att välja på inom rörelsen), anställ Paolo Roberto som lekledare och utsätt deltagarna för olika strapatser och prov. 
Spela in för TV och låt varje vecka deltagarna rösta ut varandra, en i taget, i ett ”kursgårdsråd” till där bara återstår en, den nya partiledaren. Kanske kan man låta partimedlemmarna delta i processen via telefonröster?

Den idén skulle säkert både TV 3 och Kanal 5 nappa på direkt och folk skulle sitta som klistrade varje vecka.

Precis när jag skriver detta kommer beskedet: Mona Sahlin ställer inte upp för omval! Då passar mitt förslag som hand i handsken! Håll till godo.


Relaterat: DN, DN, DN, DN, SvD, SvD, SvD, SvD, AB, AB, AB, AB, Exp, Exp, Exp.

1 kommentar:

R sa...

Vilken underbar dag. Bye bye Mona...

Jag hoppas att Nasim Malik tar över efter Mona. Då kommer de att tappa ännu flera väljare.