måndag 19 juli 2010

Halvvägs till Almedalen

Idag tar min semester slut. Kan inte klaga på timingen med vädret i år. Som Ledin sjunger i sin gamla slagdänga: ”inte ett moln, så långt ögat kan nå...”.

Förutom att lyckliggöra diverse golfbanor hade jag den stora äran att segla en vecka med två gamla kompisar, vi kan kalla dem Perre och Tommy. Båda ”rättrogna” Tyresöbor och mycket skickliga seglare.

Till skillnad från förra året nådde vi denna gång vårt mål, den sägenomspunna ön mitt i ingenting, Gotska Sandön. Massa bra och spännande info hittar du här.

Med segelbåt kan man inte lägga till vid ön utan måste ligga på svaj för ankare och ta sig in till land med jolle. Lite omständligt kanske, men det är väl värt besväret.

När man är ombord tillsammans blir det gott om tid att samtala med varandra, ytterligare en sak jag uppskattar med segling. Eftersom vår vecka sammanföll med Almedalsveckan kom vi såklart osökt in på politik och vad som kan hända efter valet. Bilden ovan på de tre glasen med ”iste” illustrerar Moderaternas politik ganska väl, tycker jag.

1) De är märkta, därför att alla individer är viktiga och unika och ska få utvecklas på sina egna meriter och därför måste få synas.
2) Glasen är fyllda till en del vilket skulle kunna symbolisera att alla ska omfattas av grunderna i välfärden. Vill man fylla på mer är det upp till var och en.
3) Ett annat skäl till märkningen är också att var och en ansvarar för eventuell diskning av sitt glas. Vill man diska varje dag så gör man det, vill man inte diska struntar man i det och tar själv konsekvenserna. Valfrihet med andra ord!

Motsvarande med en rödgrön politik skulle vara omärkta glas med ekologisk morotssaft som någon myndighet delar ut vare sig du vill eller inte. När du druckit klart samlas glasen in och diskas i någon centraldisk på bestämda tider (efter överenskommelse med facket såklart) och påfyllningen kan du bara glömma, såvida inte alla vill ha...

Vi konstaterade medan solen gick ner i havet att för vår del var det ingen tvekan vilket samhälle vi vill ha. Vilket samhälle vill du ha?

Andra bloggar om , , , , , .

Inga kommentarer: