torsdag 22 juli 2010

Norénskt, Bajen

Var och såg cupmatchen mellan Hammarby och BP ikväll. Man skulle kunna tro att man hamnat på en obegriplig Norénpjäs på Dramaten istället.

I en obegriplig startelva ställer Bajen upp gamle proffset och tränaren Jesper Blomqvist. Han går sönder efter 10 minuter och måste bytas ut. Obegripligt av flera skäl, Blomqvist har inte spelat särskilt mycket i år och dessutom kan Svenska Cupen bli en av de få framgångarna i år med tanke på resultaten så här långt i Superettan.

Ett antal obegripliga domslut och 120 minuters spel senare, slutar matchen med straffläggning där Blomqvists ersättare Simon Helg blir matchhjälte.

Den stackars domaren (var det möjligen en förklädd Norén?) kom helt fel, ändrade en offside till frispark för BP som resulterade i mål, dömde bort ett Bajenmål i förlängningen helt obegripligt och avslutade med att visa ut en Bajenspelare som sköt bort en förlupen extraboll från planen. Visserligen i huvudet på den BP-spelare som med flit skickade in den där, men ändå.

Som tur var slutade inte matchen som hos Norén. Till och med jag förstod att Hammarby till sist vann och den ångestfyllda föreställningen fick i stället ett sagoslut, dvs lyckligt.


Om inte det här är kultur på hög abstraktionsnivå så vet jag inte vad!


Relaterat: AB, AB, AB, DN, SvD.


Andra bloggar om , , , .

Inga kommentarer: