tisdag 6 juli 2010

Rödgröna lärare

Sossarna fick sälja bort ett betygsår för att få med sig Lars Ohly i något slags gemensamt skolutspel i Almedalen. Det skiljer alltså ett år till Alliansen som vill ge betyg från år 6. Förmodligen ett helt avgörande år för valutgången...

Utöver detta vill de rödgröna öka lärartätheten till 9 lärare per 100 elever. Detta ska finansieras via de berömda ”välfärdsmiljarderna”. Som en lokalpolitiker som känner stort ansvar för Tyresös skattebetalares pengar ställer man sig då såklart frågan: Vad händer när miljarderna tar slut?


Om kommunerna ska anställa många fler lärare så ska ju ”någon” betala deras löner när de många miljarderna tar slut. Oj, tänkte inte på det, då har ju valet redan varit...

Att seriöst försöka ge skolan och förskolan ökade resurser gör man bäst genom att stegvis skapa utrymme i den kommunala budgeten genom effektiviseringar och nya arbetssätt, inte genom engångsbidrag där någon annan senare får ta över betalningsansvaret.

Relaterat: DN, DN, DN, SvD, SvD, AB, Exp.

Andra bloggar om , , , , , , .

2 kommentarer:

Martin Nilsson sa...

Oj - vi har nog mycket att lära av er när det gäller att ge förskolan och skolan mer resurser...
286:e plats när det gäller lärartäthet - och den sjunker - och du försöker lura i dina läsare att ni ger mer pengar...

Då är det väl kanske bäst att gå till attack. Och hittar man inget bättre så får man väl hitta på något... Vem har intalat dig att det är tillfälliga höjningar av statsbidrag som ska finansiera en höjd lärartäthet?
För det finns nämligen inte i någon rödgrön överenskommelse. Tvärtom understryks i flera sammanhang att det är långsiktiga resursförstärkningar.

Så det finns ett realistiskt alternativ till er politik med lägre lärartäthet och större klasser...

I övrigt hoppas jag du har en trevlig sommar.

Martin Nilsson
oppositionsråd(s)

Dick Bengtson sa...

#Martin# Tycker mig känna igen mantrat "lärartäthet", som löser allt. Ungefär som oljan 5:56 alltså...
Möjligt att du har insideinfo jag inte har, men vilka är de "flera sammanhang" du refererar till?

Sedan vet både du och jag (och medborgarna i Tyresö) att vi både höjt skolpengen och gjort extra punktinsatser flera år i rad. Att dessutom Tyresös skolor levererar fina resultat pratar du inte så mycket om, eller hur?

I övrigt hoppas jag att även du har en bra sommar.