fredag 16 maj 2014

Är oppositionspartierna i Tyresö negativa till företagare?

Häromdagen hade jag det stora nöjet att få utmärkelsen ”Den mest företagarvänliga politikern i Tyresö 2014”.

Foto: Företagarna
Utmärkelsen baseras dels på enkät som alla ordinarie ledamöter i Kommunfullmäktige fått möjlighet att svara på, dels på Företagarnas egen research om de lokala politikerna. Jag är självklart både glad och stolt över att bli uppmärksammad i detta sammanhang.

Vad som inte är så roligt är att ingen politiker från oppositionen i Tyresö befanns värdig samma erkännande. Företagarnas ambition är nämligen att dela två utmärkelser per kommun. En till majoritetspolitiker och en till en politiker från sittande opposition.
Enligt representanterna från Företagarna Stockholm, är det bara i Tyresö av alla regionens kommuner där det inte delas ut två utmärkelser.
Symptomatiskt för detta var kanske att inte en enda av oppositionens politiker deltog i Företagarnas arrangemang.

Man kan ju undra över varför Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna inte verkar bry sig om de lokala företagarnas situation.
I bästa (!) fall är de ointresserade, i sämsta fall är de negativa och fast i sina egna villfarelser om ”kapitalister” eller ”vinster i välfärden.

Jag kan inte minnas att man lagt några motioner eller förslag som skulle underlätta för det lokala näringslivet i Tyresö. Företag och företagarnas villkor är inget som särskilt ofta finns på oppositionens agenda.
Jobbsatsningar från oppositionen handlar snarare om att kommunen (!) ska anställa arbetslösa människor för att kvalificera dem för en ny period i a-kassan.

Det som oroar mig är att de i så fall inte förstår var de nya jobben skapas, vilka i sin tur gynnar tillväxten, som i sin tur ger ökade skatteintäkter att satsa i välfärden.

Min slutsats är klar. Tycker man att företag och företagares villkor är viktiga är det partierna i Alliansen man ska lägga sin Tyresöröst på i september.

Relaterat: DN, DN, DN, DN, DN, DN, DN.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Dick,

tillåter du att jag här tar upp ett gammalt "groll" oss emellan?

Vi diskuterade Rysslands lagar rörande HBTQ-propaganda. Jag uppfattade dig så otroligt oförstående inför skyddande av Rysslands barn för sådana saker. Du ansåg att vuxna HBTQ-personers propaganda var viktigare än att barn i Ryssland (och i Litauen) skulle nås av dem.

Detta läste jag på Text-TV igår:

150 SVT Text
Lördag 17 maj 2014
KULTUR PUBLICERAD 16 MAJ

Parad för Conchita Wurst förbjuds

Myndigheter i Moskva har stoppat en
gayparad som skulle hållas för att
hylla den österrikiska ESC-vinnaren
Conchita Wurst.

Alexej Majorov, chef för Moskvas
säkerhetsdepartement, säger till
nyhetsbyrån AP att det finns en risk
att paraden kan provocera fram
konfrontation mellan homosexuella
och deras motståndare.

Homosexualitet avkriminaliseradess i
Ryssland 1990, men en ny lag förbjuder
spridning av "homosexuell propaganda
till minderåriga" och det är skälet
till att gayparaden stoppas.

- - -

Jag hoppas att du förstår vad Litauen och Ryssland har lagstiftat om. Samtidigt hoppas jag att du inte tror på allt som tidningarna i landet med världens sämsta journalister skriver.

Var kritisk mot allt.

F ö gratulerar jag till utmärkelsen. Jag hoppas att det ger dig råg i ryggen och att du fortsätter agera för företagande fortsättningsvis. Snyggt jobbat.

Hälsningar
Tugga

Dick Bengtson sa...

#Tugga# Vet inte riktigt hur du kopplar företagande med homofobin i Ryssland, men jag håller fortfarande inte med.
Att demonstrera för självklara rättigheter för HBTQ-människor, anser i alla fall jag inte vara "homosexuell propaganda".

Anonym sa...

Halloj Dick.

När du blir förbannad läser du kommentarer som f-n läser Bibeln. På så sätt är du ganska lättläst.

Du reagerar som du gör trots att jag tydligt särbehandlade de två frågorna företagande och den ryska lagen.

Äntligen fick jag iaf ett svar där du förklarar var våra åsiktsskillnader ligger. Tack för det. Samtidigt hoppas jag att du nu förstår att det inte behövs några demonstrationer i Ryssland eftersom det inte längre är kriminellt att vara lagd åt andra hållet.

Vad som behöver göras är väl snarare att övertyga folket i öst att det är inget konstigt att ha en annan lggning och att man inte skall särbehandlas för det.

Shit, nu märker jag att jag börjar käbbla igen. Ibland är det så svårt att hålla fingrarna i styr.

Oavsett vilket hoppas jag att du visar styrka om fyra år när du är oppositionsråd och ställer dig på podiet för att ta emot priset igen.

Vad händer med Tyresö FF? Blir det nedläggning?

Lycka till i valarbetet
Tugga

Dick Bengtson sa...

#Tugga# Oppositionsråd? Vi i Alliansen har i alla fall högre ambitioner än så...
Du skrev säkert fel, eller hur?