fredag 11 april 2014

Tillbaka till medeltiden

Läser i DN om ett lagförslag i Irak som innebär ett dråpslag mot kvinnors frigörelse och jämställdhet.

Lagen bygger på att alla olika religiösa grupper ska kunna dömas efter sina egna religiösa regelverk. Det kan innebära för majoriteten i landet som är shiamuslimer, att det blir någon mulla eller ayatolla som utfärdar straff istället för en juridiskt utbildad domare.

För kvinnor och flickor skulle konsekvensen kunna bli att 9-åringar får giftas bort. Eller att äktenskap och förhållanden mellan olika religioner förbjuds. Mannen blir allsmäktig.

Det är så att man mår illa. Att kritisera och fördöma handlar inte om att fördöma islam i sig. Det handlar om att alla kvinnor, oavsett religion, har rätt att bestämma över sitt eget liv och sin egen kropp. Hur svårt kan det vara?

I Sverige kritiserar vi, med all rätt, någon idiot till chef på Tallink som tycker att kvinnor ska hålla koll på hur mycket de dricker så att de inte blir våldtagna. Eller så debatterar vi antalet ”pappamånader”, men det här är som det vore på en annan planet.

Kanske är det dags för en ny bojkott? Sluta sälj till Irak! Sluta köp deras olja!

Relaterat: DN, DN, SvD.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Oj j-r Dick. Nu kanske du får hela det islamkritiska drevet hejandes på dig.

FI, du vet Gudrun med sympatislöjan, och några till sitter i en trång sits och det kommer många att försöka utnyttja.

So long, ha en bra helg ... men glöm aldrig att "Money talx". Du köper olja så billigt som möjligt. Även Jesus sade att pengar inte luktar.

; )
Tugga

Dick Bengtson sa...

#Tugga# Det här är ingen specifik kritik mot islam.
Kritiken riktar sig mot alla trångsynta idioter (män) som på olika sätt försöker förhindra kvinnors frigörelse och självbestämmanderätt.

Det kan lika gärna riktas mot rabiata abortmotståndare som mullor och ayatollor.