söndag 1 december 2013

V driver en ungdomsfientlig politik

När Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt går ut med att han kraftigt vill beskära bemanningsföretagens möjligheter på den svenska marknaden, visar han att V inte vill satsa på ungdomars möjligheter i arbetslivet. Och då snackar vi särskilt om de ungdomar som har det svårt på arbetsmarknaden. Ungdomar med dåliga eller ofullständiga betyg från gymnasiet drabbas extra hårt av partiets politik.

Om man är 20 år med dåliga betyg från gymnasiet, är ofta ett jobb via ett bemanningsföretag en första möjlighet att få in en fot på arbetsmarknaden. Att få uppdrag, korta eller längre, är också ett sätt att få prova olika branscher och kanske hitta ett yrke man vill satsa på.

De möjligheterna vill nu V kraftigt beskära. Det är ingen jobbpolitik. Det är en ungdomsfientlig bidragspolitik.

Relaterat: SvD, SvD, SvD, DN.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tjabba Dick.

Det är lite mycket ibland eller så är det väl decemberspöket som slår till. När mörkret faller orkar man inte lika mycket som annars.

En väg till arbetslivet är den du nämner. Om man inte vill bli kriminell för att betygen inte räcker till kan man bli anställd via ett bemanningsföretag. Så långt är allt bra. Vilka bemanningsföretag vill ha ungdomar med dåliga betyg?

För många år sedan motionerade jag i en skolorganisation om ett fjärde gymnasieår för elever med ett sådant behov. Årsmötet beslöt att godta den men jag har märkte aldrig att styrelsen agerade i enlighet med beslutet.

Ligger inte felet någon annanstans än på arbetsmarknaden? Arbetsmarknaden är rätt opåverkbar. Om Sverige utbildar x antal t ex civilingenjörer innebär inte detta med automatik att det ploppar upp x antal civilingenjörstjänster.

Jag tror jag faller ifrån ämnet lite. Menar (v) att den ofantliga sektorn kan snappa upp alla med dåliga betyg eller vem/vilka skall anställa dem? Den sektor som anställer dem blir föremål för löjeväckande artiklar och lär bli utmålade som knäppa/dumma/inkompetenta etc etc.

Dettta är ett svårt ämne Dick. Alla som arbetar vill ha en trygghet i sin försörjning vilket många anställda i bemanningsföretag inte har. Det går att kräva av dem att en anställning får aldrig vara kortare än 12 månader t ex. Då gäller det för rekryterarna att hitta tillräckligt med uppgifter för sina slavar och slavarna får åtminstone en liten möjlighet att blicka framåt ett tag.

Allt detta med betoning på att frågan är svår.


Vänligen
Tugga