onsdag 11 december 2013

Vadå Ribéry?

I veckan ska det prestigefyllda priset Bollon dÓr, den internationella guldbollen delas ut. De tre kandidater som finns kvar på herrsidan är Barcelonas argentinare Lionel Messi, Real Madrids portugis Cristiano Ronaldo och så Frank Ribéry, fransman som spelar i Bayern München.

Med andra ord, ingen Zlatan Ibrahimovic trots att han kanske gjort sitt bästa år någonsin, både i landslaget och PSG.

Undrar hur de tänkte då?

Om det någon gång varit dags för Zlatan att vara topp tre, så vore det i år. Han fullkomligt lyser på planen, fortsätter att mogna som människa utan att tappa glöden, och gör sina medspelare bättre än de ibland faktiskt är, typ Johan Elmander. Kanske beror det på att PSG ännu inte lyckats i Champions League?

Ribéry är inte ens bäst i sitt klubblag. Jag tycker till exempel att både Müller och Lahm är viktigare för Bayern än vad han är. Andra spelare som jag håller högre är Thiago Silva, Robin van Persie och Andrea Pirlo. Det borde finnas tio spelare som kommer före honom på listan.

Att sedan Cristiano Ronaldo kommer vinna är en helt annan sak. Vad han kan fick ju inte minst svenska landslaget erfara.

En annan ”lustighet” i sammanhanget är att Tyresös stjärna Marta, finns med bland de tre tjejer som kan få priset. För vilken gång i ordningen vet jag inte. Det ”lustiga” eller konstiga är att hon på svenska fotbollsgalan inte vann ett enda pris, trots flera nomineringar.Tänk så olika man kan se på saker...

Relaterat: SvD, SvD, SvD, SvD, DN, AB, AB.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Brottning, simhopp, konståkning, fotboll och boxning finns med i olympiska spelen.

Alla äro de bedömningssporter.

Med en aning ironi
Tugga

PS. Ja, jag håller med att Zlatan har utvecklats mentalt. Å andra sidan skulle både du och jag vara jäviga om vi satt i nomineringskommittén. DS

Dick Bengtson sa...

#Tugga# Du glömde konstsim :-) F ö ser jag inte fotboll som en bedömningssport, flest mål vinner.

Anonym sa...

ASG Dick ... ironin satt ju i fotbollen.

Men ändå:

Var det mål i VM-finalen 1966, finns Guds hand, skulle Italien få straff mot Australien i slutminuten, är Zlatan bäst i Europa? Jo, man kan nog undra ibland vad som bedöms rätt och fel men givetvis räknas målen.

När vi ändå håller på skall du få en knivig fråga.

Vilket var det enda landet i senaste fotbolls-VM som inte förlorade en enda match inkl förlängning?

Du kommer att bli förvånad.

Trevlig torsdagskväll
Tugga