söndag 24 juli 2011

Vad f-n säger man?

En helt vanlig söndag, en annan söndag, vilken som helst, hade jag ägnat ett inlägg till att gratulera min klubbkompis Alexander Norén till en fenomenal insats i Nordea Masters i golf. Han fullkomligt krossade både den svåra banan och sina konkurrenter.

Nu är ju inte det här en vanlig söndag och alla inser att en sådan här dag är världsliga saker som sport fullkomligt ointressanta.

Istället hoppas jag att alla tar en funderare på livets förgänglighet och skänker de anhöriga till offren i Norge en tanke.

Det går förmodligen aldrig att skydda sig helt för enskilda stollar, men att fortsätta arbetet mot utanförskap och förbättra integrationen av svenskar med utländsk bakgrund är två viktiga punkter för att minimera riskerna för framtiden.

Den individuella frihet som trots allt finns i det västerländska samhället ska vi fortsätta att värna om. En enskild galnings verk ska inte få framkalla några panikåtgärder i form av ökad generell övervakning. 
Den uppmärksamheten är han inte värd, den norske slaktaren. Lås in honom och släng nyckeln i Oslofjorden istället.


Relaterat: AB, AB, AB, AB, AB, DN, DN, DN, DN, DN, SvD, SvD, SvD, SvD.

Andra bloggar om, , , , .

3 kommentarer:

Anonym sa...

"Enskild galning" är SD:s uttryckssätt för att bortförklara att det är fråga om högerextrem, ideologisk terrorism. Vänligen börja diskutera detta politiskt och sluta psykologisera.

Dick Bengtson sa...

#Anonym# "Enskilda galningar" drivs naturligtvis av något, i det här fallet högerextrema och främlingsfientliga idéer.

Att göra denna "enskilda galning" till någon slags ideolog, tycker jag är att gå alldeles för långt.

Det finns massor med tokskallar därute som har extrema åsikter om än det ena, än det andra. T ex den där Vänsterpartisten i Norrbotten. Jag vill inte heller kalla den stollen för ideolog.

Som tur är sätter väldigt få av dem någon handling bakom orden. Det gjorde tyvärr denna.

Han är uppenbart väldigt sjuk och behöver låsas in, kanske för gott.

bella sa...

hej hoppas allt är bra! Följ gärna min blogg om livet som modell i New York, staden som aldrig sover!! kram Bella