torsdag 15 oktober 2015

Om biltullar och prostatacancer - Videoblogg

I det här inlägget tycker jag till om kommande biltullarEssingeleden i Stockholm och varför de är extra orättvisa för medborgare som bor på södra sidan.

Jag berättar även om en idé jag har, som skulle kunna göra att prostatacancer upptäcks tidigare.


Tyck gärna till i kommentarsfältet nedan, både om mina tankar men också om mitt nya sätt att kommunicera.

 Andra bloggar om ,, , , , , , , , , , , .

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tjabba Dick.

det tog lite tid innan jag hann lyssna på dig. Trängselskatten behöver jag inte kommentera. Vi båda har klara åsikter om sådant.

Män är stolta. De har sedan barnsben lärt sig att vara tuffa, stora, starka och det är manligt att hantera massor av fruntimmer samtidigt som man kör Ferrari och tänder cigarrer med dollarsedlar. Nåja, det är bara bildligt talat men du förstår.

Därför är jag osäker på att männen i lika hög grad som kvinnorna kommer att gå till mottagningen för att kolla prostatan. Dock, alla män som går dit är ett steg framåt och att betala en hundralapp för detta känns rimligt.

10000 årliga cancerfall innebär väl 20% eller tänker jag fel?

Sköt om dig i mörkret, reflex på. Det gäller speciellt nu när vi har övergått till normaltid.

Tugga

Dick Bengtson sa...

#Tugga# Totalt upptäcks ca 60 000 fall av cancer per år i Sverige. Det blir mycket riktigt att prostatacancer står för ca 20 %, eller 17 om man ska vara lite mer exakt.

Nu tänker jag mig kanske en något högre patientavgift än 100 kr till en början. Jag tror att de flesta faktiskt är beredda att betala lite mer än så, bara de "slipper" beställa tid själva.