söndag 30 november 2014

Jeopardy med Löfven

Nu har det gått ungefär två och en halv månad sedan Sverige i valet bestämde att vi skulle få en ny regering. Jag är ju knappast neutral, men inte ens notarius publicus skulle kunna sälja att regeringen fått en bra start.
De svar som Socialdemokraterna och Miljöpartiet presenterade före valet, har i många stycken omvandlats till frågor, ett riktigt regeringsjeopardy med andra ord.

Jag har roat mig med att sätta ihop några svar i ämnet ”2,5 månader med ny regering”, för att sammanfatta den tiden. Prova gärna själv. Men, som Magnus Härenstam alltid sa, kom ihåg att det är jag som ger svaren och du som ställer frågorna.

100 poäng

Kringfartsled som var påbörjad, men som regeringen av partitaktiska skäl pausat. Pausen kostar skattebetalarna 4 miljoner per dag.

200 poäng

Miljöminister som tankar sin båt med ”fuldiesel” och målar den med förbjuden och miljöfarlig färg.

300 poäng

Parti som förvisso inte sitter i regeringsställning, men som ändå med sitt inflytande och fanatiska hat mot ”vinster i välfärden” lägger en våt filt över regeringens politik.

400 poäng

Flygplats i Stockholm som delar av regeringen vill lägga ner, utan att bry sig om de konsekvenser som drabbar stora delar av landet, inte minst Norrland.

500 poäng

Statsminister som efter dessa två och en halv månader mer förknippas med ord som ”ingångsvärde” än regeringsduglighet.

Ok, hur många poäng fick du ihop? Du hittar lite hjälp bland ämneslänkarna nedan.

Relaterat: DN, DN, DN, DN, DN, DN.

Inga kommentarer: