söndag 14 juli 2013

Om aborter och EU

I Irland är numera abort tillåtet om kvinnans eget liv är hotat av medicinska skäl, eller om det finns en överhängande risk för självmord.
Däremot kan inte en kvinna själv besluta om abort, ens om hon blivit våldtagen eller utsatt för incest med graviditet som följd.

Detta är resultatet av en ny lag som klubbades i parlamentet häromdagen, efter mycket vånda och trots motstånd från den katolska kyrkan. Man säger att lagstiftningen liberaliseras!

Det händer idag! År 2013! I Europa! Man tar sig för pannan!

Jag är så trött på samhällen med ett starkt prästerskap som, oavsett religion, tror sig besitta en gudomlig rätt att bestämma över kvinnors liv. Är det någon som tror att lagarna skulle se likadana ut om det var vi män som bar fostret i våra kroppar och födde fram barnen?

Det spelar ingen roll om det är talibaner som förvägrar flickors rätt till utbildning eller katolska präster som är emot rätten till abort.Det handlar om religiös diskriminering!

Jag kan förstå att man kan olika åsikter om fritt sex, men att inte tillåta abort av ett foster som tillkommit via våldtäkt eller incest, det är inte annat en ett sätt att fördubbla verkan av övergreppet fast den här gången i religionens namn!

Det är sådana här missförhållanden som EU-parlamentet ska ägna sig åt att påverka, inte vilken smak vi svenskar vill ha på vårt snus!

Relaterat: DN, SvD, AB.

Inga kommentarer: