lördag 5 januari 2013

Nya simhallen i Tyresö invigd

Redan 7.30 imorse började Tyresöborna att köa för att få premiärbada i Tyresös nya fina simhall som invigdes idag. Visserligen har man smygöppnat tidigare i veckan, men idag var det högtidlig invigning, med bandklippning och allt.

Det unika med denna anläggning är inte att den innehåller allt man kan önska för bad, simträning och vattenlek, utan den finansiella lösningen. Såvitt jag vet är det första gången i Sverige som en simhall byggs som en OPS-lösning. OPS står för Offentlig-Privat-Samverkan.

I det här fallet betyder det att privata intressenter bygger, äger och driver anläggningen. Kommunens insats består i att vi köper ett visst antal timmar i veckan för t ex skolornas och simklubbens behov. På det sättet slipper kommunen investera en stor summa och undviker därmed kapitalkostnaden. En bra och spännande lösning för alla parter.

Jag hoppas att Tyresöborna kommer att uppskatta den fina anläggningen och utnyttja den för både motion och nöje. Med tanke på vad jag sett hittills finns det mycket bra förutsättningar för det.


Relaterat: SvD, SvD, SvD, AB, AB, AB, DN, DN.

Andra bloggar om, , , , , .

Inga kommentarer: