onsdag 28 september 2011

SD – Ett vanligt parti?

Min partikollega Marie Abrahamsson skriver på sin blogg ett intressant inlägg om medias behandling av Sverigedemokraterna. Hon menar att SD sakta men säkert börjar behandlas som ett vanligt parti i media, och inte som ett parti med extrema åsikter.

Hon exemplifierar med hur media beskriver ”affären” med den avhoppande, politiska vilden, William Petzäll.

Jag är inte säker på att jag håller med henne i alla stycken. Att den här soppan slås upp så stort, beror sannolikt på att saken hanteras inför öppna dörrar. Skulle motsvarande inträffa i något av de andra partierna så löser man det internt och diskret.

SD gjorde såklart ett jättemisstag när man satt Petzäll på valbar plats och det får man sota för nu. Vem minns inte Ny Demokrati och de stolpskott som kom in i Riksdagen i Ian och Berts släptåg?

Visst är det synd om Petzäll som människa och mitt humana jag hoppas han får vård för sitt missbruk. Men samtidigt är det något fel på systemet när han, utan att vara invald via personröster, kan sitta kvar och kvittera ut arvode även om han lämnar det parti han blivit invald för.
Om jag minns rätt så var det två moderater i Sundbyberg som på valnatten hoppade av till de rödgröna och på det sättet våldförde sig på väljarnas vilja. Det var inte snyggt, det heller.

När den här affären lagt sig både hoppas och tror jag att media kommer att fortsätta granska SD utifrån deras främlingsfientliga politik. Det är precis det de förtjänar och inget annat.


Relaterat: AB, AB, Exp, Exp, DN, DN, DN, SvD, SvD, SvD.


Bloggkollegor i samma ämne: Antonsson, MMK.

6 kommentarer:

bloggare på icedaniel.se sa...

Tråkig historia. Att han inte avgår visar bara att han inte bryr sig ett dyft om väljarna utan bara på sin egen ersättning. Tycker det är lite intressant att dagens politiker är så ryggradslösa och egotrippade.

Dick Bengtson sa...

#icedaniel# Håller med om Petzäll. Det vore viss skillnad om han hade varit invald via personröster.

Däremot håller jag inte med om att alla politiker är ryggradslösa och egotrippade. Det finns absolut sådana också, som i övriga samhället, men långt ifrån alla.

Har du några förslag hur vi kan få in "vassare knivar i politikerlådan"?

Anonym sa...

SD är ett helt normalt parti. Jag har 20 år i (M) varav fyra som ersättare i riksdagen.

Av SD:s riksdagsledamöter är 60% fd moderater.

Stellan Bojerud
Fd riksdagsledamot (SD)

Dick Bengtson sa...

#Stellan# Javisst, och Fidel Castro är inte kommunist...

Kalle sa...

Detta eviga malande om fel och brister hos SD tar på partiet. SD är ett nytt parti, även om tankarna funnits hos många, och har självfallet inte samma rutin som de gamla partierna.
Alldeles sant att partier består till största delen av f d moderater, som fått nog av smygsosseriet.
Önskar SD allt gott ! De är Sveriges enda hopp !

Anonym sa...

Känner personligen William Petzäll och har bara gott att förtälja. Dock har det saknats en lugn och trygg vardag där han kunnat hämta kraft. William är mycket ung, endast 23 år. violket kan förklara att han inte mäktat med den mediala cirkusen och det osynliga hotet från fega meningsmotståndare. Som företrädare för SD förväntas man vara extremt stryktålig. Han blev hotad till livet för ett år sen av en knivbeväpnad kille på tåget. Vem som helst hade blivit rädd, bara idioter hade ignorerat farorna med att företräda ett demokratiskt riksdagsparti.
det är lika trist varje gång som SD-hatarna spyr ur sig "Han får väl räkna med det när han är meed i SD!"