onsdag 20 augusti 2014

Varför inte avskaffa ROT också?

Ett ämne som uppenbarligen engagerar i valrörelsen är RUT-avdragen, eller hushållsnära tjänster som det väl egentligen heter.

Vissa vänsterpartister kallar de som levererar RUT-tjänster för ”tjänstehjon” eller annat nedsättande och påstår att de är pigor till överklassen. Att de allra flesta av dessa tjänster faktiskt konsumeras av människor med medelinkomst borde ju ta död på de argumenten, men icke.

Men varför ifrågasätter inte vänsterpartierna ROT-avdraget?

Det borde i så fall vara samma sak, eller hur? Rika människor som har råd att bygga om och renovera sina bostäder som ”utnyttjar” fattiga byggjobbare…

Om RUT-jobb utförs av ”pigor och hjon”, så är väl i så fall ROT-jobbare drängar? Eller?

Det kan väl aldrig vara så att eftersom dessa ”fattiga byggjobbare” företräds av starka LO-förbund med Byggnads i spetsen så vågar man inte kritisera ROT-avdragen?
Byggnads och LO vet att även avdraget skapar vita arbeten till sina medlemmar. LO:s medlemmar är dessutom inte längre någon ”röstboskap” som utan instinktivt röstar på Socialdemokraterna. LO:s medlemmar tänker nu mera själva och resultatet är att över hälften har valt något annat parti, inte minst Sveriges enda arbetarparti, Nya Moderaterna.

Det kan väl aldrig i botten handla om att de flesta som levererar ROT-tjänster är män, medan majoriteten som utför RUT-tjänster är kvinnor? De skulle så klart ingen erkänna, men konsekvensen av vänsterpartiernas agerande får faktiskt det resultatet.

Min åsikt är att RUT-avdraget är kanske den allra bästa reformen, både för att göra svartjobb vita och för att integrera och frigöra många kvinnor med invandrarbakgrund.

Dessa kvinnor får nu chansen att snabbare komma in i det svenska samhället, lära sig språket och, inte minst, frigöra sig från beroendet av sina män. Klockren jämställdhetsreform med andra ord!

Detta vill nu de partier som slår sig för bröstet och kallar sig feminister avskaffa! Pinsamt och allt annat än jämställt om du frågar mig.


Relaterat: DN, DN, DN, DN, DN.

2 kommentarer:

Jenny Höijer, VD Finfina sa...

Jag håller med dig!

Jag har genom åren haft anställda som har kunnat ta sig ur destruktiva förhållanden och äktenskap då dom för första gången kunnat försörja sig och sina barn själva. Många av dom har varit helt utanför samhället för att dom jobbat svart eller inte jobbat alls.

Det är en förtvivlad situation och utan arbete är du helt utelämnad.

Dick Bengtson sa...

#Jenny# Tack. Jo, jag har också hört flera vittna om samma sak.
Möjligheten till egenförsörjning är såklart viktig för alla, men kanske lite extra för kvinnor som lever helt beroende av sina män.