tisdag 23 december 2014

Årets politiska julklappar – och några till

Så här dan före dan, är det traditionsenligt dags att dela ut årets politiska julklappar. Det är inte alla som får, men dessa mottagare har sannerligen förtjänat sina. Jag har dessutom lagt till några ”ickepolitiker” på listan. Kunde helt enkelt inte låta bli.

Inuti klapparna i årets julklappssäck gömmer sig alltså följande:

Rödgrönrosa styret i StockholmSkyddshjälmar, av återvunna PET-flaskor, att ta på när de passerar Slussen som vittrar sönder.

Jimmie ÅkessonSilvertejp så han kan täppa till munnen på Björn Söder.

Vladimir PutinEn varm tröja i ”pridemönster” så han slipper frysa när han rider barbacka eller brottas med björnar.

Göran HägglundEtt hedersomnämnande för att han vågade ta ett steg för en öppnare debatt om hur vi kan förbättra vår migrations- och integrationspolitik. Dessutom utan att ens tänka tanken på kvoter.

LOLite insikt om verkligheten. Mindre än hälften av medlemmarna röstar på S. Ändå ska man satsa 20 miljoner av medlemmarnas pengar på en S-seger i extravalet. En förolämpning mot över halva medlemskåren. Genererar proteströster som går till SD?

ZlatanEtt presentkort på en stilkurs. Göra reklam tillsammans med Dressman för sportkläder? Lärde han sig inget under åren i Italien? Det kan ju knappast handla om pengar.
 Vad kommer vi få se? ”Köp tre av Zlatans joggingbrallor – betala för två”…

Håkan HellströmSånglektioner. Ja, jag vet att jag tjatar, men det är mig en gåta hur han kunde fylla Ullevi i somras. Visserligen verkar han vara en ”go gubbe”, men grabben har absolut ingen sångröst.

Ha nu en riktigt GOD JUL.

Relaterat: DN, DN, Resumé, Resumé.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du har åstadkommit 836 bloggar Dick.

Eftersom du håller hög kvalitet är jag förvånad över den låga responsen i antalet kommentarer.

Orkar du köra till 1000?

Din bästa sill har jag inte testat så håll den länken framme så jag/vi/alla enkelt kan hitta den.

God fortsättning på det politiska året och god fortsättning till dig själv också.

Tugga

Dick Bengtson sa...

#Tugga# Tack för ditt beröm. Det är inte alltid antalet kommentarer avspeglar antalet läsare. Det kan jag se i besöksstatistiken.

Däremot är det svårare att marknadsföra sina inlägg nu, eftersom de flesta dagstidningarna slutat att länka till kommenterande bloggar.

Erkänner att jag tänkt just den tanken, att fortsätta till 1000 inlägg. Vi får väl se om jag har orken. Än så länge känns det ok, eftersom jag vet att det finns trogna följare, som du t ex...