onsdag 13 juni 2018

Fotbolls-VM – så här går det

Imorgon startar fotbolls-VM i Ryssland. I min värld det största idrottsevenemanget alla kategorier. Jag ska här försöka analysera turneringen och kika i kristallkulan för att klura ut hur det kommer att gå.

 I grupp A återfinns värdnationen Ryssland, Uruguay, Egypten och Saudiarabien. Uruguay har ett av turneringens vassaste anfallspar i Cavani och Suarez. Det borde räcka för att vinna gruppen. Om andraplatsen strider Ryssland och Egypten. Värdnationen brukar få en extra kick och det är tveksamt om Egyptens stjärna, Salah, kommer till spel. Alltså Uruguay etta och Ryssland tvåa.

Grupp B har Portugal och Spanien som storfavoriter., Iran och Marocko får betraktas som statister. Jag tror Spaniens bredd, trots Ronaldo, blir avgörande och därmed vinner de gruppen före Portugal.

 I grupp C spelar Frankrike, Peru, Danmark och Australien. Frankrike är storfavoriter och lär vinna gruppen. Om Tottenhams Christian Eriksen har formen på plats tror jag faktiskt Danmark kan knipa andraplatsen. Peru har ett starkt försvar, men ett tamare anfall, vilket syntes i genrepet mot Sverige.

D-gruppen är ett riktigt getingbo. Vad sägs om Argentina, Kroatien, Island och Nigeria. Dödens grupp alltså. Argentina, med Messi i spetsen borde ändå vinna, men sedan är det vidöppet. Hjärtat klappar för Island, men jag tror att till slut är det Modrics Kroatien som tar andraplatsen.

Grupp E består av Brasilien, Schweiz, Costa Rica och Serbien. Brasilien, med en frisk Neymar är stora favoriter. Om andraplatsen strider Schweiz och Serbien. Traditionen säger Serbien, men jag tror Schweiz kan fixa andraplatsen.

Sverige spelar i grupp F tillsammans med Tyskland, Mexico och Sydkorea. Allt annant än tysk gruppseger vore en jätteskräll. De har toppspelare på varje position. Om andraplatsen är det jämt. Mexico, med gamle Barcelonaspelaren Rafael Márquez (39 år) har, som många sydamerikanska lag många tekniska spelare, men jag hoppas och tror att Sveriges försvarsdisciplin räcker. Sydkorea är en joker, men hjärtat säger Sverige.

I grupp G med Belgien, England, Tunisien och Panama är den enda frågan om Belgien eller England vinner gruppen. Jag tror att denna gång får Belgien fart på alla stjärnor. De Bruyne, Eden Hazard, Lukaku och målvakten Courtois. Smaka på de namnen. Jag tror faktisk att de skulle kunna vinna hela turneringen. England har Kane och några till, men jag tror inte de rår på Belgien.

Grupp H, slutligen, innehåller Polen, Colombia, Senegal och Japan. Här vinner Lewandowskis Polen före Colombia med James Rodriguez och gamla skyttekungen Falcao.

Detta ger följande åttondelsfinaler:

Frankrike-Kroatien 
Uruguay-Portugal 
Spanien-Ryssland 
Argentina-Danmark 
Brasilien-Sverige 
Belgien-Colombia 
Tyskland-Schweiz 
Polen-England

I dessa matcher finns det som jag ser det några givna kvartsfinalister. Spanien, Argentina, Brasilien, Belgien och Tyskland. Sveriges VM-resa tar alltså slut här. En åttondelsfinal är i alla fall ett godkänt resultat. Dessa fem nationer är de jag också tror kan vinna VM.

Med reservation att jag läst spelschemat korrekt så skulle alltså semifinalerna se ut så här:
Frankrike – Argentina 
Belgien – Tyskland 

Jag sticker nu ut hakan och tippar Belgien som världsmästare! Kom ihåg var du läste det först!

Andra bloggar om , , , , , , , , , , .

1 kommentar:

jamesfo8376 sa...

I'm typically to running a blog and i really recognize your content. The article has actually peaks my interest. I'm going to bookmark your site and preserve checking for new information. play casino