torsdag 10 december 2015

Jättegod julsill

Håller du på att planera ditt julbord? Då kommer här ett recept på en fantastisk god sillinläggning. Enjoy!

Romsill - Bengtsonstyle (6 portioner)
½ kg sillfiléer (2-3 burkar inläggningssill)

Lag 
1 liter vatten 2 dl ättikssprit (12 %) 2 tsk salt

Romsås
2 dl majonnäs
3 dl gräddfil
2 dl crème fraiche
3 burkar röd stenbitsrom (spara en till dekoration)
2 finhackade schalottenlökar
1 dl finhackad dill
grovmalen svartpeppar efter smak
1 citron

1) Lägg sillfiléerna i lagen. Täck över skålen och låt stå i kylen ett dygn.
2) Ta upp sillen och låt den rinna av på hushållspapper. Skär sillen i smakbitar.
3) Blanda majonnäs, gräddfil, crème fraiche, den hackade löken, stenbitsrom och svartpeppar.
4) Varva romsås och sill i en skål. Översta lagret ska vara sås.
5) Låt sillen stå övertäckt i kylen ett dygn.

Innan servering: Rör ner det rivna skalet och saften från citronen. Dekorera med rom från den sista burken. Servera med nykokt potatis.

Är man lagd åt det hållet så är, som alltid, inte en välkyld Östgöta Sädes fel som tillbehör. Smaklig måltid!
Vill du ha två sorters sill på julbordet? Testa då Dragonsillen också.
Ett av de allra mest klickade inläggen någonsin på bloggen. Smaka så förstår du varför.

Andra bloggar om , , , , , .

Inga kommentarer: