Romsill - Bengtsonstyle (6 portioner)
½ kg sillfiléer (2-3 burkar inläggningssill)
Lag
1 liter vatten 2 dl ättikssprit (12 %) 2 tsk salt
Romsås
2 dl majonnäs
3 dl gräddfil
2 dl crème fraiche
3 burkar röd stenbitsrom (spara en till dekoration)
2 finhackade schalottenlökar
1 dl finhackad dill
grovmalen svartpeppar efter smak
1 citron
1) Lägg sillfiléerna i lagen. Täck över skålen och låt stå i kylen ett dygn.
2) Ta upp sillen och låt den rinna av på hushållspapper. Skär sillen i smakbitar.
3) Blanda majonnäs, gräddfil, crème fraiche, den hackade löken, stenbitsrom och svartpeppar.
4) Varva romsås och sill i en skål. Översta lagret ska vara sås.
5) Låt sillen stå övertäckt i kylen ett dygn.
Innan servering: Rör ner det rivna skalet och saften från citronen. Dekorera med rom från den sista burken. Servera med nykokt potatis.
Vill du ha två sorters sill på julbordet? Testa då Dragonsillen också.
Ett av de allra mest klickade inläggen någonsin på bloggen. Smaka så förstår du varför.
Andra bloggar om jul, julmat, recept, sill, mat, julbord.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar